Sushis andra valpkull.

Sushi födde sin andra valpkull tidigt på morgonen den 29 januari 2008. Kullen består av fem hanar och tre tikar. Fadern till dessa valpar är River Race Barbaresco.

Lasse
Lasse

        
Tisdag 5 februari 2008

Idag
är Sushis valpar en vecka gamla. Den första veckan har varit bra, valparna äter och växer. Sushi är en lugn mor och har ingenting emot att lämna sina barn korta stunder då och då. En av tikvalparna är betydligt mindre än de övriga och vi har försökt nappa henne men hon är inte så villig till det. Vi har dock haft flera valpar genom åren som ökat sämre än hon i vikt och det har inte medfört några bekymmer senare .
Sushi födde ju sina valpar tidigt på tisdagmorgonen och klockan sju hade hon fått  åtta. En timme senare kom en död valp och hon verkade lugn och tillfreds. Vi var dock rätt tveksamma till huruvida hon verkligen var tom. Mycket riktigt - på förmiddagen dagen efter var det dags igen. Efter mycket hjälp fick hon ut en död valp till. Så de var alltså tio tillsammans. Vi är dock fullt nöjda med de åtta vi har. 

Här har vi några bilder från idag.
en vecka gamla

en vecka gamla

Tisdag 12 februari 2008

Det har nu gått två veckor sedan Sushi födde sina valpar. Den lilla tiken är fortfarande liten men inte alltför liten. Hon har liksom sina syskon dubblat sin födelsevikt och verkar må bra. Sushi äter och ger di med stort välbehag. Hon är en så lagom mamma, har inget emot att lämna valparna korta stunder och har inte heller något emot att vi plockar upp dem och bär bort dem en bit för vägning t ex.
Ikväll är det dags för den första avmaskningen.
Här har vi dagens bilder.

två veckor gamla


valpar två veckor

Tisdag 19 februari 2008

Jaha, nu har det gått tre veckor och så fort det går. Valparna har fått pröva på köttfärs i små portioner ur handen. Första gången var det bara en som var intresserad, de övriga tyckte att födovariationen var totalt onödig. Dagen efter uppskattade alla köttfärsen. Precis så brukar det vara. I eftermiddag ska de få prova att äta från fat med litet uppblött torrfoder iblandat så får vi se vad de tycker om det. Sushi uppskattar mycket då de lämnar mat åt henne förstås.
Klorna är klippta och det börjar snart bli dags igen.
Sushi sköter fortfarande sina valpar väl, det är rent och snyggt i lådan och även om hon inte ligger i den så ofta vill hon gärna ha full koll och går inte gärna så långt ifrån sina barn. Hon följer dock nu gärna med ut på litet längre promenader men hon har alltid bråttom att återse sina valpar då vi kommer hem. Ligger de och sover går hon gärna in i lådan och väcker dem för att sedan lämna lådan igen. Bara för att kolla att allt är som det ska kanske.
Här är dagens bilder:

tre veckor

tre veckor

tre veckor

Tisdag 26 februari 2008

Fyra veckor gamla! Tiden går. Sushis valpar är fortfarande kvar i valplådan men får nog flytta till större utrymme i morgon. Vi har förberett för detta så valprummet är "bäddat". Det är trångt för Sushi att ligga ner hos dem nu även om det fortfarande går. De är också vakna allt längre stunder och det är dags också för dem att få litet vidgade vyer. När man byter tidningar och fäll i lådan går de gärna en bit iväg på upptäcksfärd. De äter nu valpfoder från fat fyra gånger om dagen med stor aptit. Dessvärre ligger de i fatet också och de har blivit ganska kladdiga i pälsarna nu och det luktar valpmat i hela huset (bl a). Allt är med andra ord precis som vanligt. Klorna är förstås klippta och det börjar bli dags igen. Ikväll är det som vanligt dags för andra avmaskningen.  Här har vi några bilder från idag.

fyra veckor

fyra veckor

fyra veckor


Tisdag 3 mars 2008

Idag skiner solen och det känns att det börjar bli vår. Sushis valpar fyller fem veckor idag och mår alldeles utmärkt. De flyttade ner till valprummet i källaren i onsdags kväll, inte för att någon lyckades klättra ut utan för att det helt enkelt började bli för trångt för Sushi att lägga sig hos dem. Dessutom kändes vår övervåning tämligen ofräsch. Det är märkligt - vi funderar över om man ändrat någon ingrediens i tillverkningen av tidningspapper, det luktar annorlunda nu för tiden då det blir vått och inte särskilt trevligt heller.
Valparna verkade i alla fall uppskatta flytten och det var inte alls läskigt att komma till så mycket större yta. Redan efter någon dag började de inse det trevliga i att gå bort en bit och göra sina behov så att sov/matplatsen kunde hållas ren. Det här med instinkter är fantastiskt. Vi får inte glömma bort att våra tamhundar fortfarande har mycket arv kvar från sina vilda släktingar.
De små äter nu fyra gånger om dagen från samma fat och det är dags nu att plocka fram ett större. Man ser hur de växer för varje dag och hur stadiga de börjar bli i rörelserna. De har inte börjat "bråka" med varandra ännu men de umgås och börjar lära sig att kommunicera.
Jag lägger ut många bilder idag, det blev så svårt att välja, kanske kommer några att försvinna så småningom.


fem veckor

fem veckor

fem veckor

fem veckor

fem veckor

fem veckor

fem veckor


Tisdag 11 mars 2008

Sex veckor gamla valpar men mulet och regnigt ute. Vi längtar efter en vacker vårdag så de kan komma ut på gräs en stund, nu är det alldeles för blött och kallt på marken. De leker dock alldeles utmärkt inomhus och idag på födelsedagen har de fått stifta bekantskap med den blå pulkan och det var populärt. Sushi är fortfarande mycket mån om sina småttingar men har ingen större lust att ge dem di. Då vi har besök brukar hon dock tillåta dem dia, det är kanske ett sätt att utåt visa sitt starka moderskap. Framför allt då man sitter på golvet har hon svårt att låta bli att lägga sig mitt i människohopen med alla valpar över sig. Hon vill ju också bli kelad och pysslad med. Nästan litet avundsjuk/svartsjuk på sina valpar.
Veckans bilder:

sex veckor

sex veckor

sex veckor

Tisdag 18 mars 2008

Idag blev det plötsligt vinter igen. Vad kom den här snön ifrån? Vart tog våren vägen? Sushis valpar är nu sju veckor gamla och leker och busar för fullt. De har fått en tunnel från IKEA att springa i och den uppskattas mycket. De äter, leker och växer och allt är bra. I söndags fick de komma ut på gräs i tio minuter (det låter som om man pratar om ett fotbollslag på våren) och det var nytt och roligt. Vi noterade inte några dåliga magar efter utomhusbesöket heller och det är ju skönt. Det är annars vanligt när de för första gången prövar att sätta i sig litet jord och gräs. Dagens bilder blev litet suddiga men här är de i alla fall (och jag vet inte vilken valp som är fotad):


sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor


Tisdag 25 mars 2008

Idag, på åttaveckorsdagen, har Sushis valpar fått sin första vaccination mot parvovirusenterit och blivit besiktigade av vår veterinär. Han var lika förtjust som vanligt i våra valpar och kunde inte hitta något fel på någon och det är ju skönt. De fick också känna litet på snön utanför valprummet och det uppskattades förstås. De lever nu runt ganska ordentligt och kräver allt mer av vår tid. Åtta åttaveckorsvalpar är inte bara en dans på rosor. Det är dags idag för de första att flytta till sina nya hem.

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

Tisdag 1 april 2008

Tisdag igen och inga valpar i huset. Alla har kommit tillrätta i sina nya hem och här är det om möjligt ännu mera städning än tidigare. Nu ska alla valpdofter bort och allt återställas till sitt tidigare skick, dvs litet ny väv här och där och på med målarfärg. Nu väntar vi ett tag tills det är dags för valpträff och det kommer alltså att dröja innan det kommer något nytt på hemsidan.
Jag avslutar med att lägga in en bild från i lördags.

drygt åtta veckor


  Måndag 26 maj 2008

Veckor och månader går undan och sommaren är här. Det kändes det dock inte som förra söndagen då vi hade valpträff vid skidbacken. Sex av valparna var med och allt fungerade bra. Vi testar ju alltid med litet apportering med både dummy och kråka. Det var så roligt att alla valparna gillade det, även om några tyckte att kråkan var litet väl fantastiskt underbar och inte gärna ville bli av med den.
Vi har väl aldrig haft en så kort valpträff som denna, det är lättare att gilla kylan då den är i november. Efter den sommarljuva pingsten helgen innan blev detta väder mest  en obehaglig upplevelse. Men trevligt var det ändå.
Nästa träff blir söndagen den 29 juni men vi har inte bestämt plats än.
Här är litet bilder från träffen:träff

träff

träff

träff

tfäff

träff

träff

träff

träff

träff

träff


Torsdag 4 september 2008

Ja, nu har en stor del av sommaren gått och det var länge sedan vi hade vår andra valpträff. Efter datorrenovering i juni har det dock inte blivit av att installera de program som krävs för att uppdatera denna sida.
Om valpträffen i maj präglades av kyligt ruskväder var den i juni i varmt sommarväder, där valparna och våra vuxna hundar klart föredrog en plats i skuggan. Dessvärre fick vi många återbud samma morgon så endast fyra valpar deltog. Lägger här några bilder från träffen.

valpar

valpar

valpar

valpar