Buffys valpkull

Onsdagen den 30 april på kungens födelsedag nedkom Buffy (Tiebreak Grappo) med nio valpar, sex hanar och tre tikar. Varje år kommer man att flagga för dem. Pappan till valparna är Karlsson (S V Ch Sangold Kramas Kejserligt). Valparna har ökat normalt i vikt och följs åt bra. Buffy sköter dem utmärkt. Förlossningen var också mycket enkel. Valparnas stamtavla hittar du här


S V Ch Sangold Kramas Kejserligt

Fler bilder på pappa Karlsson hittar du här

Onsdagen den 7 maj 2003.

Idag är Buffys valpar en vecka gamla och har vuxit utmärkt. Den första veckan är alltid litet orolig, dels för att man vill se att valparna klarar sig bra, dels för att modern behöver gå ut ofta. Som synes på bilderna tycker Buffy att hennes barn ska ha leksaker tidigt, framför allt bollar. Valparna har hittills inte visat någon uppskattning av denna goda vilja.

buffys valpar en vecka

buffys valpar en vecka

buffys valpar en vecka

Onsdagen den 14 maj 2003

Tiden går och valparna är nu två veckor gamla. I kväll är det dags för första omgången med avmaskningsmedel. Det är en pasta de får direkt i munnen och egentligen det första de äter förutom modersmjölken. Alla har fått sina små klor klippta en första gång, det gäller att passa på när de har ätit och är nöjda annars letar de bara efter maten. Buffy sköter sina små utmärkt och lagom, hon har inget emot att lämna dem ibland, framför allt då hon hoppas att det är mat snart. Hon får fyra mål mat om dagen och magen fungerar som den ska.
Valparna följs åt mycket bra i vikt. Alla utom två hade dubblat sina födelsevikter igår och de övriga lär göra det ikväll. De var ju hyfsat stora när de föddes också och väger nu strax under kilot utom en gosse, som precis kommit över.
Bilderna nedan är fotade redan igår. Det gäller att passa på då tillfället kommer.


buffyvalpar två veckor

buffyvalpar två veckor


Onsdagen den 21 maj 2003

Tre veckor har gått och valparna växer. De följs fortfarande åt bra i vikt. Nu har de fått smaka köttfärs några dagar och igår prövade de för första gången att äta köttfärs blandad med torrfoder från ett fat och det gick alldeles utmärkt. Efter en kort stund var fatet tomt och mamma Buffy var mycket besviken över att det inte blev något över till henne. Nu blir det flera sådana måltider om dagen men fortfarande är mammas mjölk bäst. Buffy producerar mycket mjölk och har blivit ganska mager men det tar hon igen sedan. Här följer dagens bilder.

valpar tre veckor

valpar tre veckor

valpar tre veckor

Onsdagen den 28 maj 2003

Fyra veckor har gått sedan Buffys valpar föddes och de växer förstås. I kväll är det dags för den andra avmaskningen. Klorna är klippta ytterligare en gång men det största som hänt är att de flyttat ner till valprummet i källaren. Där trivs de bra och skuttar omkring och leker ibland men mest sover de. Maten smakar bra också, de har lärt sig att äta från ett gemensamt fat. Buffy är utestängd under måltiden och väntar ivrigt på att få bli insläppt och städa. Vi hoppas på fortsatt vackert väder så att valparna kan få komma ut nästa vecka och pröva på gräset. Här är dagens bilder.


valpar fyra veckor

valpar fyra veckor


Onsdagen den 4 juni 2003

Tiden går så fort. Sommaren är här och valparna har fått pröva på att vara ute allt längre stunder. De äter nu huvudsakligen uppblött torrfoder men mammas mjölk är fortfarande populär. Buffy är på alla sätt en mycket duktig mor, hon sköter om de sina och leker med dem. Mormor Jaffa är också mycket positiv till sina barnbarn.
buffyvalpar fem veckor

buffyvalpar fem veckor

buffyvalpar fem veckor

buffyvalpar fem veckor

Onsdagen den 11 juni 2003


Nu har sex veckor gått sedan Buffy födde sina valpar. Efter flera härliga dagar med sol regnar det just idag. Det är alldeles hopplöst att fotografera valparna inomhus, jag har tagit många bilder men de blir inte bra. Valparna och Buffy mår i alla fall bra och det är ju huvudsaken. Ikväll är det dags för tredje och sista givan med avmaskningsmedel. Klorna växer och klipps vid behov. Valparna tyckte att det var kul att komma ut och leka i gräset, att äta och göra ifrån sig ute var ju också en ny erfarenhet. De trivs dock bra inne också så det går ingen nöd på dem bara för att det regnar.
sex veckor

sex veckor

sex veckor
sex veckor

Onsdagen den 18 juni 2003

Sju veckor gamla idag mår valparna alldeles utmärkt. De trivs med att vara ute och de gör hellre ifrån sig utomhus än inomhus. Nu är de mycket leklystna och tycker om att det kommer besök och det gör det ju ofta. Vid vägningen för en vecka sedan hade flera av valparna ökat i vikt med mer än 30%. Vi får se hur det blir i kväll. De äter nu ca 14 dl mat fyra ggr om dagen. Maten består nu av en blandning av valpmat och vuxenmat, allt av fabrikat Nutra Nugget. Inom några dagar kommer de att endast äta vuxenmat.

På den första bilden nedan syns mormor Jaffa leka med sina barnbarn. De är mycket sura för att de inte kommer upp på taket till lådan.
sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor

Onsdagen den 25 juni 2003


Den åttonde veckan har varit händelserik för Buffys valpar. De har blivit uppställda på bord, tatuerade i öronen, besiktigade av veterinär samt vaccinerade med en spruta i nacken. Många besök har de fått också och det är bra för valparna tycker det är roligt när det händer saker.
Idag har den första flyttat och snart flyttar nummer två och sedan följer resten efter under veckan. I samband med flytten får de bada och klippas klorna på igen, nu med vuxentången. Sedan börjar äventyret.

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor