Pippis andra valpkull


Pippi födde sin andra valpkull den 14 december. Kullen består av sex hanar och fyra tikar. Fadern till valparna är S J Ch Gildas W Navarro, till vardags kallad Fly. Mor och barn mår alldeles utmärkt.

fly          
Fly
 pippi
       Pippi som yngre

fly

Fly, vinnare av elitklassen, Goldenspecialen 2003

Söndagen den 21 december 2003

En vecka gamla och allt är bara bra. Valparna växer och Pippi mår bra och trivs med sin mammaroll.

en vecka gamla valpar

en vecka gamla valpar


Söndagen 28 december 2003

Idag är Pippis valpar två veckor gamla. De mår alldeles utmärkt och så även mor. Ikväll är det dags för den första avmaskningen och sedan ska de få pröva att äta köttfärs. Pippi är hungrig och äter flera stora måltider men magen klarar det bra. Valparna har öppnat ögonen men knappast börjat att använda dem ännu. Nu råder frid i valplådan, de kommande veckorna kommer att kräva större uppfödarinsatser.

två veckor

två veckor

Söndagen den 4 januari 2004


Tre veckor har gått sedan valparna föddes och mor och barn trivs mycket bra med tillvaron. Nu har de små provat på små portioner köttfärs och det var populärt. Nästa steg är att lära sig äta från fat utan att bada i maten. Vår åtta månader gamla Sushi har insett sitt värde som "barnflicka" och hjälper till så gott hon kan. Hon tittar på Pippi hur hon gör för att sedan göra likadant. Hon håller hjälper till att hålla valparna rena också. Här är dagens bilder.


tre veckor


tre veckor

tre veckor


Söndagen den 11 januari 2004

Pippis fyra veckor gamla valpar bor fortfarande kvar i valplådan. De har visserligen klättrat ut ett antal gånger men accepterar för det mesta att stanna kvar i lådan. Det är mest när mamma Pippi eller extramamma Sushi står utanför och retas som de vill ut ur lådan. De äter nu mat från fat med god aptit och verkar må alldeles utmärkt. Ikväll är det dags för den andra avmaskningen och veckovägningen. Valparna är fortfarande ganska jämnstora och det är praktiskt när man måste kämpa litet med syskonen om plats vid mjölkbaren. Dagens bilder kommer här:

fyra veckor

fyra veckor

fyra veckor


Söndagen den 18 januari 2004

Oj vad tiden går fort! Idag fyller Pippis valpar fem veckor och har nu flyttat ner till vårt valprum i källaren. De var kvar ovanligt länge uppe i valplådan och övade sig att klättra ut emellanåt. I tisdags hade de dock vuxit så mycket att det blev trångt för Pippi hos dem så då var det dags för större livsrum. Valparna har accepterat flytten bra och leker med varandra. Fortfarande tar Sushi stort ansvar som extramamma och lektant.
Det är som alltid svårt med fotografering. Att få alla valparna på samma bild går bara vid matfatet. Dessutom tog batteriet i kameran slut så den här uppdateringen av hemsidan fick vänta något. Här är i alla fall några bilder.

femveckor

femveckor

femveckor


Söndagen den 25 januari 2004

Idag firar vi sex veckor sedan valparnas födelse. Allt är utmärkt, valparna leker och Sushi stortrivs fortfarande. Pippi tycker inte längre att valparna är helt nödvändiga. Det gör ont när de diar men Pippi tillåter dem ändå även om vi inte låter det ske oftare än nödvändigt. Nu börjar det bli dags att vänja av dem helt. De äter med god aptit sin egen mat från fat, därefter efterrätt i form av di och som grädde på moset kanske mamma "lägger upp" litet extra till dem. Mums!
I kväll är det dags för tredje och sista avmaskningen. ID-märkning och veterinärbesök är ordnat och registreringsbevisen från SKK är klara. Klorna klipps emellanåt på en färg åt gången.
Valparna verkar trivas bra med tillvaron. Nu har vi tagit fram pulkan. Det hör ju till. Den uppskattades förstås. Det är nyttigt för balansen. Sushi, som för bara ett halvår sedan lekte i denna pulka, tycker nu att den är litet läskigt vinglig. Det är ju rätt typiskt att de unga individerna av både två- och fyrbenta inte har fattat ännu vad som kanske kan vara farligt. Här är dagens bilder.

sex veckor

sex veckor

sex veckor


Söndagen den 1 februari 2004

Nu har tiden gått fort. Redan februari och Pippis valpar är sju veckor gamla. Fortfarande följs de väl åt och är mycket lika varandra både exteriört och till sättet. Nu har de fått sin öronmärkning också. De äter numera vuxenfoder och växer som de ska. Under den gångna helgen har de haft många besök och även prövat apportering av fågelvinge. Det är roligt att se hur bytesmedvetna de är. Nästa helg är det dags för flytt till nya hem. Vi har dock fortfarande en otingad hanvalp. På torsdag kommer veterinären för besiktning och vaccinering. Dagens bilder:
sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor


Söndagen den 8 februari 2004

Åtta veckor har gått och valparna har börjat att flytta hem till sina nya familjer. Alla verkar fungera bra i de nya hemmen. I torsdags fick valparna sin vaccination mot parvovirus och kennelhosta och på fredagen mådde de inte särskilt bra. Matvägran och dåliga magar men det har gått över nu. I samband med flytt har de också fått upptäcka snön för första gången och det var roligt.
Vi har dock fortfarande en hanvalp otingad.
åtta veckor  

åtta veckor

åtta veckor

åtta veckor


Söndagen den 15 februari 2004

Nu har alla valpar flyttat som planerat. Kvar här hemma är endast de två vi ska behålla, Kiwi och Mynta. Mynta flyttar hem till sin nya husse till nästa helg.
Den här veckan har varit jobbig. De flesta valparna har reagerat kraftigt på vaccinationen.  Först ut var Linus, som redan på måndagen kliade sig kraftigt och blev ordentligt röd i huden. Sedan kom några timmar med kraftiga kräkningar och så småningom ebbade de ut och valpen sov länge helt matt och tagen. På tisdagen var det först Myntas tur på förmiddagen. Hon svullnade på öronlapparna, kräktes och sov sedan. På eftermiddagen kliade sig Kiwi våldsamt, pep och gnydde, kräktes så småningom för att sedan sova sig frisk. Vid kontakt med alla syskon framkom att de flesta hade denna klåda. På onsdagen var det Kahluas och Sickans tur men nu visste vi ju vad det var frågan om. Vi var i kontakt med vår veterinär, som skulle skriva en rapport till Läkemedelsverket, och med veterinär på läkemedelsföretaget Intervet, som tillverkar vaccinet. Därifrån fick vi besked om att detta inte var en alltför ovanlig allergisk reaktion på kennelhostadelen av vaccinet. Vi har aldrig givit detta kombinerade vaccin tidigare och tror inte att vi kommer att ha lust att göra det igen. Vi har inte heller beslutat ännu vilket vaccin vi ska ge Kiwi nästa gång.

Måndagen den 1 mars 2004

Dags att summera Pippis andra valpkull. Alla mår bra och det är snart dags för nästa vaccination. Vi har bestämt oss för att strunta i kennelhostedelen av vaccinet för egen del, men det är ju upp till var och en att rådgöra med sin veterinär. En av valparna har fått ett nytt hem beroende på graviditetskomplikationer hos tidigare matte och han fungerar bra där. Vår egen Kiwi trivs med sitt nya liv med Sushi och Jaffa. Hon har fått följa med på en promenad sittandes i ryggsäck på magen och hon accepterade detta. Annars är hon kvar hemma då de andra hundarna går på promenad. Kortare turer utanför tomten har hon provat på i koppel och det har gått riktigt bra. Många pölar och högar kommer fortfarande inne men vi har inte bråttom. Hon äter bra - 5-6 dl om dagen fördelat på tre måltider. Vi måste tillstå att hon sover i sängen. Det är lugnast så. Det där med fotografering är vi inte så bra på. Då vi tagit nytt kort kommer det här.

Tisdagen den 6 april 2004

I lördags träffades Pippis valpar på nytt, i alla fall åtta av dem. Vi tog några kort.

  valpar

valpar

valpar