Sushis första valpkull

sushi
             Tiebreak Jalla Jalla
Sushi födde tio valpar (5+5) den 2 december 2005.   Valparnas stamtavla ser du här  
Fadern till valparna är Made My Way Off the Cuff  och kallas Simson.


simson
Made My Way Off the Cuff
 
 
Fredag 9 december 2005

Sushis valpar är nu en vecka gamla och alla utom en har ökat ordentligt i vikt. De äter och äter och äter. Sushi har klarat moderskapet väl, hon har inte ens varit dålig i magen, vilket annars är vanligt. Vår Kiwi har ännu inte begripit varför hon inte också får lunch! Här är bilder från idag:


en vecka

en vecka


Fredag 16 december 2005

              
Idag fyller Sushis valpar två veckor och de nio mår alldeles utmärkt. Den minsta hanen som inte ville gå upp i vikt som sina syskon finns inte mer. Vi  tog honom  till veterinären i lördags så att han fick somna in. 
Valparna äter och äter och alla hade dubblat sina födelsevikter innan de fyllde nio dagar! I kväll är det dags för första avmaskningen som vanligt och därefter får de pröva på köttfärsen. Här är dagens bilder (noterar nu att det är samma valpfäll som förra veckan men det är ju snart jul):

              
              
              
               två veckor
              
               två veckor
         
         
         
Fredag 23 december 2005           
         
Igår kom vi hem till Ekerö på jullov. Trots att jag har vuxit upp med många valpar, är det lika spännande varje gång att träffa nya. De verkar jämnstora och skiljer inte så mycket i färg. Dessutom har de börjat få små små tänder. Igår fick de mat på fat som de slafsade i sig på sitt egna lilla sätt... Grisigt bordsskick! De har tydligen fått små bollar av köttfärs tidigare i veckan, som det matats med ur hand. Sushi sköter om dem bra och tvättar dem massor. Idag är de mycket större än igår. Det går fort nu! Får se hur de ser ut nästa torsdag, när vi åker hem till Göteborg igen.
/Dottern Emilsson

tre veckor

tre veckor


Fredag 30 december 2005

Oj, vad tiden går! Fyra veckor idag. Tomten har varit här och åkt igen. Valparna mår alldeles utmärkt och är fortfarande kvar i valplådan men nu börjar det bli trångt för Sushi att lägga sig ner hos dem. De är mycket förtjusta i sin övriga mat också och äter fyra gånger om dagen, för närvarande 3 dl per mål (hela kullen alltså) men den matmängden ökar snabbt. Det är dags att klippa klorna för andra gången och även för avmaskning igen. De senaste dagarna har pälsarna börjat växa ordentligt och valparna är riktigt lurviga nu. De mörknar alltmer och ser riktigt läckra ut nu. Utomhus snöar det för fullt och de vuxna hundarna tycker att det är härligt ute.

fyra veckor

fyra veckor

fyra veckorFredag 6 januari 2006

Sushis valpar firade det nya året med att flytta ner i valprummet och deras värld blev genast mycket större men det gillade de. Efter bara någon dag hade de kommit underfund med att allt blir mycket trevligare om man går undan en bit från sovfällen då man ska gå på toaletten. Sushi ger dem inte alls di så ofta längre men de försöker verkligen att komma åt en slurk då och då. De äter fyra gånger om dagen ur två stora skålar, idag är matmängden uppe i 7,5 dl per mål. De verkar trivas bra med livet och varandra. Både valpljud och valpdofter sprids i hela huset. Vi har installerat en ny utsugsfläkt i valprummet men den är dessvärre inte alls tillräckligt effektiv. Jag har fotograferat ca 20 bilder på valpar bakifrån och de här är vad som bjuds idag:


fem veckor

fem veckor

fem veckor

Fredag 13 januari 2006

Sex veckor har gått och Sushis valpar växer och verkar trivas med livet. De äter med god aptit, fyra mål av oss och efterrätt och mellanmål av sin mor. De skuttar runt och leker med varandra och idag på sexveckorsdagen har de fått stifta bekantskap med vår pulka. Den var rolig. Det är nyttigt för dem att träna balans då den guppar rätt bra. Sushi lekte ju också i den pulkan då hon var liten men det verkar hon ha svårt att begripa nu. Ikväll är det dags för sista avmaskningen här och både veterinär och ID-märkare är bokade. De är nu också registrerade hos SKK. Här är dagens bilder:


sex veckor

sex veckor

sex veckor

sex veckor

Fredag 20 januari 2006

Idag är det sju veckor sedan Sushis valpar föddes och de har nu vuxit rejält och börjar bli redo för nya äventyr. De har kommit upp i "överfallsåldern" då det ibland kan vara klart besvärligt att försöka röra sig bland dem när de just blivit utsläppta i det större rummet. De klänger i byxben, strumpor, tofflor och gärna tår. I den här åldern är de mysigast en i taget. Kiwi har nu fått träda in som lektant och det uppskattas mycket. Hon förstår att valparnas leksaker är deras men ibland är det litet besvärligt att låta bli dem. Sushi ger fortfarande valparna di några gånger om dagen, hon verkar tycka att hon måste stå ut med det en stund för att sedan kunna leka med dem. Vi har ännu inte noterat några större olikheter mellan valparna, det varierar mera från gång till gång. De har ännu inte visat sig särskilt rymningsbenägna - ett kompostgaller är ett kompostgaller och inte en utmaning att forcera hinder. Vi får se om det håller i sig. Valparna har nu fått sina namn i SKK och den här kullen heter:
Tiebreak Laudatur
Tiebreak Legolas
Tiebreak Lipton
Tiebreak Lucky Luke
Tiebreak Lambada
Tiebreak Lavendel
Tiebreak Lili Marlene
Tiebreak Lost Horizon
Tiebreak Love Story
Här kommer veckans bilder, de är extra många idag.


sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor

sju veckor


Fredag 27 januari 2006

Oj oj oj - redan åtta veckor. Idag har tre valpar flyttat till sina nya hem och kvar är sex syskon. Det är nu redan kväll och jag är ledsen att denna veckorapport har dröjt litet. Efter middagen då vi gick ner med maten hade valparna hittat en toarulle (ganska full sådan) och haft väldigt roligt med den. Det tog en stund att reda upp efter detta. De mår alldeles utmärkt naturligtvis. Veckans bilder:

åtta veckor

Mor med barn

åtta veckor

Vi hjälper till


åtta veckor

Hej!

åtta veckor

Här är alla mina saker

åtta veckor

Jag går upp ett kilo i veckan! Kan man bli sponsrad av ICA?

Fredag 3 februari 2006

Tiden går och nu har Sushis valpar blivit nio veckor gamla. Kvar hos oss finns nu två gossar, varav den ene fortfarande är otingad. Idag har de varit ute och lekt i snön för första gången. Det var litet konstigt några sekunder men de upptäckte snart att det var roligt. En av dem presterade till och med en hög i snön. Ikväll ska vi till veterinären för en ny besiktning och då får de åka bil för första gången. De är så trevliga och mycket sällskapliga så det är som vanligt svårt att fotografera dem eftersom de kommer mot en när man böjer sig ner litet. Några bilder på Laudatur och Legolas av samtliga tagna kan väl ändå få duga.....


nio veckor


nio veckor


nio veckor


nio veckor


nio veckor


Fredag 10 februari 2006

Idag har det gått tio veckor sedan Sushis valpar föddes och detta blir den sista rapporten på ett tag. I morgon åker vi till Göteborg med Laudatur (Aslan), som ska bo hos vår dotter och hennes fästman. Allt har fungerat jättebra den senaste veckan med umgänget med våra vuxna hundar och han kommer nog att sakna dem några dagar men det går över, precis som saknaden efter syskonen också går över då man flyttat till nytt hem med alla nya intryck.

tio veckor

Sova hos mamma

Onsdag 19 april 2006

Nu har vi haft två träffar med valparna och de växer och utvecklas bra. Här är några foton från senaste träffen där även pappa Simson är med.

valpträff

fem valpar kom med mattar och hussar

valpträff

härligt att leka med syskon

valpträff


vi kladdar ner oss ordentligt

valpträff

måste vi bada sedan?

valpträff

här är jag med min pappa

aslan

så tjusig, så tjusig


Måndag 19 juni 2006

I lördags hade vi en ny träff med sex av valparna. De verkar trivas bra med livet, sig själva och andra.


sex månader

sex månader