Jaffas andra valpkull

Jaffa nedkom med sju valpar 1 september 2000. Kullen består av fem pojkar och två flickor. Fadern till valparna heter SF U Ch N U Ch Rossmix Rugger.

Kevin
Rossmix Rugger

Vill du se valparnas stamtavla finns den här

Jaffa och valpar mår alldeles utmärkt. Valparna äter och växer som de ska. De har betydligt mer färg än sin far.

Fredag 8 september 2000

Idag är Jaffas valpar en vecka gamla. De har verkligen vuxit. Vi räknar med att de kommer att ha dubblerat sin födelsevikt vid vägningen ikväll. Jaffa mår utmärkt och är väl tillfreds med livet som mor. Hon är mycket hungrig naturligtvis och får mycket mat. Hon har fortfarande ett behov av att gräva ute så hon får inte lämnas ensam i trädgården för då får vi inga växter kvar. Det blir dock bättre för var dag precis som det ska.

Jaffa med en vecka gamla valpar


Fredag 15 september 2000
Nu har det gått två veckor sedan valparna föddes och de har vuxit ordentligt. De är fantastiskt lika varandra och med stora huvuden allihop. De verkar också få bra goldenfärg. Ikväll är det dags för första avmaskningen.
Jaffa mår utmärkt och sköter om sina små som hon skall.
Om ett par dagar skall valparna få smaka på köttfärs.

valpar två veckor

Så här ser det ut när vi äter.
valpar två veckor

 Fredag 22 september 2000
Tre veckor har gått och valparna har blivit riktigt stora. De har handmatats med  köttfärs i några dagar och idag har de för första gången ätit mat från ett fat. De åt med stor förtjusning en blandning av köttfärs och valpfoder. Till Jaffas förtret lämnade de bara några smulor kvar till henne. De har upptäckt varandra nu och börjat leka så smått. Från valplådan hörs många nya ljud när valparna övar på att kommunicera med omgivningen. Nu är det snart dags för kloklippning.

treveckorsvalpar

treveckorsvalp


Fredag 29 september 2000
Så var det då dags för fyraveckorsdagen. Valparna mår alldeles utmärkt. Igår fick de flytta ner till valprummet på nedre våningen. Flytten gick bra även om de till en början tyckte att världen blev så stor. De kände igen sin valpfäll och somnade strax på denna. Valparna har varit några dagar längre i valplådan än vad vi är vana vid. Ofta är det någon av de mindre valparna som klättrar ur först men valparna i denna kull är ju så stora och därför något mindre rörliga.
Valparna äter nu valpmat fyra gånger om dagen. De diar sin mor ungefär 6-7 gånger. Ikväll är det dags för den andra avmaskningen.
Idag tog vi ut valparna en kort stund för fotografering.

valparna fyra veckor

fyraveckors valp

fyraveckorsvalpar

Fredag 6 oktober 2000
Nu har valparna funnit sig väl tillrätta i valprummet. Det som tidigare var helt täckt av tidningar har nu endast tidningar i bortre halvan. Valparna förstår att det är betydligt trevligare att göra sina behov långt bort från sovplatsen.
Valparna är också ute och undersöker tillvaron och möjligheter till bus i hobbyrummet. De leker med varandra och prövar sina röstresurser. De har också fått vassa små tänder, som de med stor iver testar på sina syskon.
Dygnsmängden foder ökar successivt, nu får valparna dela på 4 x 5 dl. Dock är efterrätten och mellanmålen fortfarande av stor betydelse.
Här är några dåliga inomhusbilder från idag.
femveckorsvalpar

femveckorsvalpar


Fredag 13 oktober 2000
Sex veckor har gått så fort. Alla valparna mår utmärkt och verkar få en väldigt tilltalande exteriör. Rikligt med päls och rejäla stommar, bra vinklar fram och bak. Rörelserna är ännu något "skuttande". Nu delar de på sju dl mat vid varje mål. Fortfarande får de efterrätt och mellanmål av sin mor.
Det har varit dåligt väder under veckan och fortfarande idag men vi hoppas på utlovad bättring. Därför väntar vi med fotograferingen och räknar med  utomhusbilder i morgon.
Lördag 14 oktober 2000
Nu lägger vi in veckans bilder.

sexveckorsvalpar

sexveckorsvalpar

sexveckorsvalpar

Fredag 20 oktober 2000
Hej. Nu har ytterligare en vecka gått och idag har valparna blivit ID-märkta i öronen. De äter nu mest vuxenfoder och diar bara sin mor efter måltiderna. Jaffa har tröttnat på att gå till dem mellan målen. Nu äter de också rent i skålen till Jaffas stora besvikelse när hon släpps ner till dem efter målen. Fortfarande är vi mycket nöjda med valparna. Det brukar inte vara besvärligt att klippa klorna på valpar men det är svårt att se klorna på de här på grund av all päls på tassarna.
Vi ställde upp valparna på bordet idag för fotografering.

valp 7 veckor

valp sju veckor

Efter ID-märkningen får de örat omlindat. Det är mycket spännande att tugga litet på syskonens bandage.

valpar sju veckor

Fredag 27 oktober 2000
Hej på er! Nu har det blivit ganska sent denna fredagkväll. Två av valparna har flyttat till sina nya hem. De har badats och det var väl inte alltför populärt! De har nu också blivit vaccinerade mot  parvovirus första gången och besiktigade av veterinär. Han var mycket nöjd med dem. Idag hade vi  ånyo vackert väder så valparna kunde vara ute en stund för fotografering.

åtta veckor idag

åttaveckorsvalpar
Fredag 3 november 2000
Nu har valparna flyttat till sina nya hem och det har gått bra. De heter:
Tiebreak Gagarin
Tiebreak Gandalf
Tiebreak Genesis
Tiebreak Geronimo
Tiebreak Gyllene Tider

Tiebreak Golden Eye
Tiebreak Grappo

Tisdag 13 februari 2001
Nu har vi haft en första valpträff och det var trevligt. Alla valparna var duktiga på att apportera och de såg fortfarande mycket bra ut. Det enda problemet var som vanligt att fotografera dem. Vi lägger in en bild i alla fall.

valp, ca 21 veckor